Det finns ingen video

Första sida

 

 

  

Bath är min dotter och det är om hennes sjukdom jag skriver och om vården, i första hand om Karolinska sjukhuset. Men även om Akademiska sjukhuset i Uppsala.   

Det som är speciellt med Baths historia på KS endokrin är hur man systematiskt har velat lägga hela sjukdomen på henne, man vill få det till att  hon är skuld till den och / eller att den är påhittad. Nu vet jag inte om detta egentligen är speciellt. När man läser på olika patientsidor, skulle man kunna tro att många blir utsatta för precis samma sak.  Man skulle rentav kunna tro  att det är satt i system.

Det som egentligen är mer speciellt, är att historien har utvecklats till  ett regelrätt krig. Det i sin tur beror på att hon inte kunde komma till något annat sjukhus och att hon förvägrades annan läkare. Professorn vägrade släppa taget när hon försökte krångla sig ur hans grepp. Det går inte att komma ur det, därför att hela historien blev så känslig så ingen annan läkare vågar gå emot professorn. Det vore inte bara att gå emot professorn och endokrinkliniken utan att gå emot hela KS. Så många drogs med i lögnhärvan. Så många har intresse av att lägga locket på.

Numera är det ju så mycket andra problem på KS, så man kan tycka att ett mer eller mindre, inte skulle spela någon. En god vän till mig som har jobbat på sjukhuset,  försökte förklara för mig  att vår historia nog bara var ett synålsstick i Samsoms tumme och så kanske det är. Men det har i alla fall från sjukhusets sida lagts ner väldigt mycket krut på att dölja sanningen och man har inte haft minsta betänklighet att försöka ta livet av min dotter. För mig är det inte ett synålsstick. 

 

Bath kom till professorn på KS endokrin på provresultat som gjorts utomlands. Redan från början ifrågasatttes allt. Allt möjligt som man gör på Kontinenten är bara buskis, allt "alternativt" är bara bluff osv. Professorn  ville till och med ha det till att hydrokortisonet som hon fått ut på ett vanligt belgiskt apotek eventuellt var något slags knarkpreparat. Bath tog med sig kortisonet till professorn för att han skulle göra en analys på det men saken nämndes inte mer. 

När Bath sedan bad att få byta läkare så blev saken ännu värre. Hon fick ingen ny läkare på 10 månader. Hennes diagnos byttes ut från "misstänkt för annan endokrin sjukdom" till "läkemedelsutlöst binjurebarksvikt".

Man har från KS' sida gjort allt för att förneka att hon har en sköldkörtelsjukdom. Dom nekar  till det som är uppenbart genom de utredningar som gjorts och dom  målar ut Bath som en missbrukerska och hypokondriker. 

 

Jag måste acceptera att Bath är svårt sjuk. Sådant rår man inte över. Men att det sjukhus och lärosäte som tidigare  har ansetts som det förnämsta i Sverige, är en plats där man hemlighåller diagnos och ljuger och förlöjligar en patient,  det är ovärdigt och det har jag mycket svårt att acceptera. Det här är mitt sättt att protestera. Att vända sig till IVO är meningslöst. 

 

Vi  vet att Bath inte är ensam om att ha mycket bitter erfarenhet av  professorn på KS endokrin,  men här handlar det bara om vad hon  själv gått igenom. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ordförklaringar:

Hypofys är ett organ i hjärnan som styr kroppens hormoner. I hypofysen finns bl a

ACTH-hormonet som styr binjurarnas produktion av kortisol. (Vid bortfall av ACTH blir man som i Baths fall livslångt beroende av hydrokortison, som är ett bioidentiskt kortison motsvarande det kroppsegna kortisolet som normalt produceras i våra binjurar. )

 

TSH-hormonet som styr sköldkörtelns produktion av sköldkörteln. Sködlkörteln kallas ofta skk.

 

TILLVÄXTHORMON som styr vår förmåga att växa och hålla oss starka

 

ADH-hormonet som stimulerar njurarna

 

Hormoner som styr våra könshormoner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Om någon vill framföra åsikt, kritik eller fråga går det bra att skicka ett mail till:

 margaretatorssell@hotmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fare26. Okt, 2017

5_thx i tYpisk: f y hY: må

""